Een mooiere toekomst door grip op uw woonlasten

Wij Nederlanders hebben het druk. We werken hard, zijn druk met onze kinderen en hebben een actief sociaal leven. Even rustig tijd nemen voor de financiële administratie doen we niet vaak. Maar door meer grip op uw woonlasten te krijgen, kan bijna iedereen structureel besparen. Zo creëert u een leuke spaarpot voor later!

Vader en kind

Het principe is eenvoudig. Maandelijks € 100 besparen op uw vaste lasten levert u in 20 jaar tijd een kleine € 25.000 op. Hiermee kunt u bijvoorbeeld die wereldreis maken waar u van droomt, het huwelijksfeest van uw kind betalen of eindelijk die oldtimer kopen. Wat zou u straks doen met € 25.000?

Concrete stappen

In plaats van dromen dagen wij u uit om concrete stappen te zetten. Op zich is dat eenvoudig. De eerste stap om besparingen in beeld te brengen is door een overzicht op te stellen van alle onderdelen van uw vaste lasten. Daarna kunt u per onderdeel onderzoeken of besparing mogelijk is. Wij helpen u hier graag bij als het gaat om uw vaste financiële lasten, zoals uw hypotheek, verzekeringen en leningen.

Comfortabel besparen

Besparen is natuurlijk altijd goed, maar het moet niet ten koste gaan van uw woon- en leefgenot. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de plekken waar u ‘pijnloos’ kunt besparen en misschien zelfs ook nog eens uw woon- en leefgenot te verhogen! We hebben een aantal aandachtsgebieden voor u op een rij gezet.

Hypotheek
Bent u een woningeigenaar, dan heeft u meestal een hypotheek. Er zijn een aantal punten waarmee besparingen mogelijk zijn.

Levensverzekeringen hypotheek
Meestal stelt een hypotheekverstrekker het verplicht om een een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten bij de hypotheek. Door concurrentie, stijging van de levensverwachting en nieuwe producten zijn de premies de van deze verzekering afgelopen jaren fors gedaald. Heeft u uw ORV al jaren geleden afgesloten? Dan is de kans aanzienlijk dat u kunt u besparen op uw premie.

Woonverzekeringen
Nog lang niet elk huishouden profiteert van de mogelijkheden van een pakketverzekering. Pakketverzekeringen hebben twee grote voordelen: u weet zeker dat alle polissen goed op elkaar aansluiten én u krijgt korting op de premie. Zeker als u uw opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids,-rechtsbijstand en reisverzekering combineert met één of meerdere autoverzekeringen loopt uw maandelijkse voordeel snel op.

Tegenwoordig kunt u schadeverzekeringen na het eerste jaar per maand opzeggen. Heeft u uw schadeverzekeringen al een lange tijd niet gecontroleerd, dan loont het de moeite om te onderzoeken of overstappen een besparing oplevert. Er komen namelijk regelmatig nieuwe producten met scherpe premies bij. Mocht u overstappen, houdt dan wel de kwaliteit van de verzekeraars met betrekking tot schadeafhandeling en schade-uitkering in de gaten.

Overige verzekeringen
Naast verzekeringen voor uw woning heeft u ook een zorgverzekering en de meeste van u ook een autoverzekering. Door concurrentie kunnen de premieverschillen tussen verzekeraars jaarlijks fors wisselen. Omdat de zorgverzekering een grote kostenpost is, loont het zeker de moeite om jaarlijks de premies van zorgverzekeraars te vergelijken.

Gezin op de bank kijkt TV

Energie
Bent u in de afgelopen jaren niet overgestapt van energieleverancier? Dan is het vrijwel zeker dat u kunt besparen. Niet alleen omdat u maandelijks minder gaat betalen, ook omdat veel partijen een welkomskorting geven.

Wilt u nog meer besparen? Let dan eens op uw energieconsumptie. Minder lang douchen, een waterbesparende douchekop, de verwarming een graadje lager, goed cv-onderhoud en slimme isolatie van leidingen en radiatoren kan honderden euro’s per jaar opleveren. Nog beter is het natuurlijk om uw woning helemaal te verduurzamen. Dat is een investering, maar levert wel aanzienlijk lagere maandlasten op. Bijkomend voordeel is dat de waarde van uw woning stijgt…

Telefoon, Internet en TV
We zijn op allerlei manieren verbonden met de buitenwereld. Via de telefoon, het internet en de televisie. De concurrentie op deze markt is sterk toegenomen en aanbieders maken regelmatig nieuwe dienstenpakketten. Daarom loont het, net als bij schadeverzekeringen, om jaarlijks te kijken of u nog goed zit. Soms helpt het al om uw provider te bellen met de vraag hoe het voordeliger kan.

Plan onderhoud
Uw huis verdient onderhoud. Zo moet u uw huis buitenom minimaal eens in de vijf jaar (laten) schilderen. Houd ook uw dakbedekking goed in de gaten, voorkomen van schade door lekkage kan u veel gedoe besparen. Is uw huis al wat ouder? Let dan ook op het voegwerk. Zeker als u een schoorsteen heeft.

Goed onderhoud gaat beter met een een meerjarenplanning. Zo kunt u de kosten over meerdere jaren verdelen en uitkijken naar leuke aanbiedingen waarvan u kunt profiteren. Wilde u toch al eens die mooie laminaatvloer in de slaapkamer? Bouwwinkels hebben regelmatig kortingen tot wel 30% op de materialen. Die steekt u dan mooi in uw zak.

Meer informatie of advies?

Wilt u weten of u kunt besparen op uw vaste financiële lasten, zoals uw hypotheek, verzekeringen en leningen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.