Hoe kiest u uw aanvullende zorgverzekering?

Veel mensen met een aanvullende zorgverzekering zijn verzekerd voor zorg die ze niet gebruiken. Daardoor geven ze soms geld uit voor niets.

Fysiotherapeute verbindt man

Aanvullende zorgverzekeringen bieden (extra) vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brillen of lenzen, alternatieve geneeswijzen, kraamzorg en tandheelkunde of orthodontie. Als u veel specialistische zorg nodig heeft, kan een aanvullende zorgverzekering een goede investering zijn. Maar u betaalt ook premie voor vergoedingen die u niet nodig hebt. Daarom is het vaak een hele zoektocht om de best passende aanvullende zorgverzekering te vinden.

Zorgbehoefte verandert

Verder verandert uw zorgbehoefte als u in een andere levensfase komt. Jongeren hebben andere wensen en eisen dan gezinnen met een kinderwens of senioren. Een aanvullende zorgverzekering is daarom bijna altijd een maatwerkproduct dat afgestemd moet zijn op uw persoonlijke situatie. Jaar in, jaar uit uw lopende verzekering verlengen is daarom zelden de beste strategie.

Kiezen is moeilijk

Om het nog ingewikkelder te maken: er zijn de afgelopen jaren veel zorgpakketten bijgekomen. Dat maakt het kiezen van de best passende aanvullende zorgverzekering er niet eenvoudiger op. Om hiervoor een oplossing te bieden, hebben wij de ZorgMeter ontwikkeld. Daarmee zet u uw zorgwensen snel en eenvoudig op een rij, zodat wij u een persoonlijk advies kunnen geven.

ZorgMeter en persoonlijk advies

Wilt u ook zo’n persoonlijk advies over uw aanvullende zorgverzekering? Vul dan de online ZorgMeter in en meld u aan voor een advies over uw zorgverzekering. 

Online Zorgmeter

Meer informatie

Heeft u nog vragen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.