Lekker met de auto op vakantie!

Gaat u deze zomer met de auto op vakantie? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Zo zorgt u ervoor dat u ontspannen en veilig vertrekt en heerlijk kunt genieten van uw reis. Om u alvast op weg helpen, hebben wij de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Autovakantie

Uw auto

Zorg er allereerst voor dat uw auto technisch in orde is. U gaat waarschijnlijk veel kilometers maken en wilt geen tijd verliezen door pech. Controleer daarom in elk geval uw motorolie, koelvloeistof en banden. Let op: bij een volgepakte wagen vragen de banden om meer druk!

Nog beter is het om de auto even door uw garage te laten controleren. De meeste garagebedrijven bieden voor een kleine vergoeding de zogenaamde vakantiebeurt aan. Bij zo’n servicebeurt worden de belangrijkste onderhoudsaspecten van uw auto goed gecontroleerd, zodat u met een optimale zekerheid achter het stuur stapt.

Niets vergeten?

Speciaal voor iedereen die straks weer in de auto stapt om op weg te gaan naar zijn vakantiebestemming, hebben wij een praktische checklist opgesteld. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en optimaal voorbereid op weg gaat.

Checklist Veilig op weg

Fileleed voorkomen

Gaat u in het hoogseizoen op vakantie? Raadpleeg dan voor vertrek de informatie over vakantiedrukte op de Europese wegen tijdens het zomerseizoen. Door rekening te houden met de verkeersverwachtingen, kunt u lange files en onvoorzien oponthoud tot een minimum beperken. De druktekalenders van diverse Europese landen kunt u bekijken via de onderstaande button.

Druktekalenders

Controleer uw autoverzekering

Als u op autovakantie gaat, zitten er meestal meerdere personen in de auto. Uw autoverzekering dekt in principe alleen schade aan uw auto of de schade die u toebrengt aan andere weggebruikers. Met de juiste aanvullende dekkingen op uw autoverzekering is er ook dekking voor letselschade van alle passagiers en schade aan hun bezittingen. Lees meer hierover in dit artikel:

Controleer uw aanvullende verzekeringen

Heeft u vragen over uw autoverzekering? Bel of mail ons gerust. Dan helpen wij u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.