Veranda: een zonnige investering

Wie heeft zichzelf nog nooit zien zitten op een veranda? Zonnetje laag, barbecue aan, wat te drinken erbij en zachte muziek op de achtergrond. Een droom? Hoeft niet. Naast dat u het buitenseizoen er met een paar maanden mee verlengt, stijgt ook de waarde van uw huis.

Veranda

Een veranda is de ideale ruimte tussen uw huis en de tuin. Afhankelijk van de uitvoering kan een veranda u zelfs een heel jaar lang tuinplezier bezorgen. Wanneer u de veranda geheel afsluit met glazen wanden heeft u er zelfs een extra huiskamer bij. Een huiskamer waarmee u letterlijk de zon binnenhaalt. Kiest u ervoor om het bij een overkapping te laten, dan wint u toch al snel twee graden extra warmte. Bedenk eens hoeveel eerder u dan al ‘buiten’ kunt eten. Ook regen en wind zijn geen spelbrekers meer.

Veranda waardevoller dan u denkt

Veranda´s zijn er in alle soorten en maten. Prijzen beginnen rond de duizend euro voor 12 vierkante meter. Dan wordt de veranda netjes thuis afgeleverd, maar moet u daarna zelf de handen uit de mouwen steken. Met twee handige vrienden is de klus meestal in een weekeinde geklaard. Natuurlijk kunt u er voor kiezen om het grootser aan te pakken en bijvoorbeeld een glazen balzaal neer te laten zetten. Logisch dat er dan een ander bedrag op de rekening komt te staan.

Check de regels

Het plaatsen van een veranda levert in de praktijk zelden problemen op. Achter het huis al helemaal niet. Als u zich aan de voorgeschreven hoogte houdt, is een vergunning niet nodig. Wilt u het het zekere voor het onzekere nemen kijk dan hier. Vergeet ook niet om even te overleggen met uw buren.

Een veranda wordt verzekeringstechnisch gezien als een onderdeel van het huis en valt daarmee onder de opstalverzekering. Controleer dus of de hoogte van het verzekerde bedrag moet worden aangepast.

Financieel advies

Heeft u een vraag over de invloed van een veranda op uw verzekeringen of de waarde van uw woning? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.